Terugleveren = Terugverdienen

 

Zonnepanelen verdienen zichzelf terug, dat staat vast. De terugverdientijd van zonnepanelen wordt door leveranciers nogal eens te rooskleurig voorgesteld. SolarLimburg geeft u een eerlijk advies op basis van onze ervaring.
 

Ga uit van 7 jaar terugverdientijd voor 12 panelen.

Een gemiddelde installatie van 12 panelen verdient u in 7 jaar terug.

 

Grotere installatie = kortere terugverdientijd.

Bij het installeren maakt u eenmalige kosten. Manuren, ladder of hoogwerker. Als u meer zonnepanelen installeert zijn de installatiekosten naar verhouding veel lager, en is de terugverdientijd korter.
 

Grotere installatie = lagere kosten per kWh

Doordat de omvormer voor een grotere zonnepanelen installatie nauwelijks duurder wordt, is de kWh prijs van een kleine installatie hoger. Als u besluit 18 panelen te installeren in plaats van 12 dan zijn uw kosten per kWh circa 20% lager.
 

 

Teruglevertarief is zekergesteld

Het terugleveren van energie aan het net is bij wet gegarandeerd. In ieder geval tot 2020 mag er tot je eigen verbruik, met een maximum van 10.000 kWh gesaldeerd worden. Het advies van ons is om niet meer stroom op te wekken dan uw verbruik. Denk er wel aan dat uw verbruik omhoog kan gaan door bijv. aanschaf in de nabije toekomst van een auto met een stekker.
  

Toekomstige prijsstijgingen stroomafname

De stroomprijs is van vele zaken afhankelijk. De grootste component is energiebelasting en juist deze zal de overheid in de toekomst gaan verhogen om energievebruik te ontmoedigen en energiebesparing te stimuleren. Historisch gezien stijgt de stroomprijs met 7% per jaar. 
 

Bekijk onze prijzen of bekijk meer informatie over onze zonnepanelen

 

Neem contact met ons op over uw mogelijkheden

 

Ruud Jongen, SolarLimburg

Terugdraaien = Terugverdienen

Teruglopende energiemeter | Zonne-energie Limburg 

 

Contact gegevens

Bel mij terug

Plan een afspraak

Volg ons

share-twitter share-linkedin

share-facebook

 

 

Nieuws

Tevens zijn wij erkend: